2007. szeptember 20., csütörtök

GÁRDA UPDATE: VÁR A TESTÉPÍTŐ SZALON, CSAK INDULJ EL A SZAGON

Vona Gábor nemzetébresztésről és helytállásról

Vona Gábor, pártfüggetlen, pártokfeletti nemzetőr: A Magyar Gárda Egyesület és a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke

(kiemelés tőlem, IA)

„- Nem túlméretezett cél mindjárt az egész nemzet megmentése néhány tucat gárdistával?

V.G.: Kétségtelenül nagyképűségnek tűnhet, hogy ötvenhat ember eskütétele kapcsán ilyen dimenziókban gondolkodunk. De látom és érzékelem azt a hatást, amit ezek az emberek a nemzetben gondolkodó magyarokra gyakoroltak. Hihetetlen mennyiségű e-mail, telefonhívás, levél érkezik hozzánk. Olyan szeretet övezi ezt a kezdeményezést, hogy máris mozgalommá váltunk. Nem ötvenhat emberről beszélünk már, hanem lassan háromezer jelentkezőről, és százezrekről, akik mögöttünk állnak…”

* Megjegyezném, nekem az ötvenhat is bőven sok volt ebből a műfajból.

„Célja-e a Magyar Gárdának a félelemkeltés?

V.G.: Mi nem valami vagy valaki ellen, hanem a magyarság védelmében bontottunk zászlót. Senkit nem fenyegetünk, de azt sem fogjuk eltűrni, hogy minket fenyegessenek akár személyünkben, akár magyarságunkban. Tetszik, vagy nem tetszik: Magyarország a magyaroké. Ebből egy jottányit sem engedünk.”

* Na, bajtársak, ez legalább világos beszéd…

„- A hisztériakampány során a Magyar Gárda szándékaiban egyesek mindenféle szörnyűséget véltek fölfedezni. Tömören összefoglalva tulajdonképpen mi a cél?

V.G.: A magyarság veszélyben van a saját hazájában, s a rendszerváltás elsősorban morális értelemben nem valósult meg. Ennek végrehajtása persze a politikai elit feladata, de a példamutatással a Magyar Gárda katalizátora lehet egy ilyen folyamatnak. Az áldozatvállalás fölébresztheti az alvó magyarságot. Történelmi példák sora hozható annak igazolására, hogy néha egyetlen ember helytállása százezreket mozdított meg. Ez a célunk. Ezen túlmenően ugyanakkor egy olyan nemzeti hálót kívánunk létrehozni, amely hatékonyan megvédi a sajátjainkat, minden értelemben biztonságot ad nekik.”

* Ez mi a … akar lenni, bajtársak? Kiket tetszenek ismét kirekeszteni a nemzettestből? Ki itt a nem-magyar má’ megint? Kacsintsunk má’ össze, kiről is lehet szó? Na? Na? Cukrot neki!



„- Hogyan tovább az ünnepélyes eskütétel után? Miként fognak az országos szervezéshez?

V.G.: A legközelebbi nagy célunk, hogy október huszonharmadika körül újabb avatásra és eskütételre kerüljön sor. A háromezer jelentkezőből az elkövetkező időben kiválogatjuk azokat, akik alkalmasak gárdistának. A provokátorokat és a futóbolondokat távol akarjuk tartani a Magyar Gárdától. Ennek érdekében a fizikális és a szellemi rátermettséget is vizsgáljuk. Külsős szakemberek, például vízimentők, tűzoltók, volt katonák vesznek részt a válogatásban és a felkészítésben. Szeretném, ha ősszel minden megyében legalább harmincan viselnék a Magyar Gárda egyenruháját.”

* Mire tetszenek ilyen frankón felkészülni egy kis lőgyakorlattal és kommandózással alig pár ezren? A kerttakarításra és kutyaszarpucolásra?

Pace

Nincsenek megjegyzések: