2007. április 26., csütörtök

Egy új bolygó –új távlatok?

Felfedezték – állítólag - a "legföldszerűbb" exobolygót, ami a Gliese 518 jelű csillag körül kering (Libra (Mérleg) csillagkép, a Földtől kb. 20,5 fényév).

Na, az már tényleg itt van egy köpésre:-), talán élhető körülményekkel? Lássuk, mihez kezdjünk vele és az esetleges, nemkívánatos élőlényekkel?

Van, aki már a költözést tervezgeti – nekem is megfordult a fejemben, hiszen már vagy 15 éve megállapítottam, hogy nemcsak pályát, gimnáziumot, országot, hanem valószínúleg planétát is tévesztettem. És akkor voltak, nem is kevesen, akik ezzel igencsak egyet értettek, akik már akkor is

MÁSOK KIKÖLTÖZTETÉSÉT TERVEZGETTÉK – hogy idézzem Nemzetmentő Kockafej tanár urat, aki mintegy négy évig uszított minket történelemre a LZG-ben: `az ilyeneket, mint maga, meg a kozmopolita judeoplutokrata, anarchista, kretén és homokos (sic!) elvbarátait fel kellene lőni a Holdra.` Ja, gondoltuk, ott biztos ennél csak jobb lehet... és magunk is vágyakozva gondoltunk a Holdra – legalábbis történelemórán.

Egyszóval, feleim, mostantól van még remény, hogy megalapítsuk szerény anarcho –szindikalista, sörfőzésen és mariskatermesztésen alapuló vidám közösségünket ezen a távoli planétán!!! – már ha odaereszt minket a lesben álló karvalytőke...

Mert akárhogy is, mégiscsak az körvonalazódik, hogyha nem is mi kozmopolita judeoplutokrata, anarchista kretének (sajnos, nekünk biztos nem adnak majd űrhajót, kár belénk), akik talán feltennénk esetleg néhány elméleti és morális kérdést az univerzum önjelölt urainak további terjeszkedését illetően, de legalábbis a kalandvágyó emberiség Star Treken és Star Warson, Isaac Asimovon és Stanislav Lemen edzett képviselői nem nyugszanak majd, míg birtokukba nem veszik ezt az átvert csillagot.

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hm, fold-tipusu bolygo? Nagyon egyszeru a kerdes, hogy varhato ion belul indul-e oda NASA jarat:

Van olajuk?
:-)))

kgb

Ignis Ardens írta...

Arról hogy van-e olajuk szerencsétleneknek, nem szól a fáma, de ha van, az amik meg fogják találni, csak nehogy ott üldögéljen, mire odaérnek, egy fúrótorony tetején egy kis, hatlábú Osama Bin Laden -ufokiadásban.

Névtelen írta...

You have an in-coming transmission,
- olaj van
- alien van
- Ripley-t kinyirtuk
Osama

Boda írta...

Csak a történelmi hitelesség kedvéért: rólad valójában Nemzetmentő Kockafej sose mondott le teljesen és végig reménykedett, hogy csatlakozol a cserkészethez...
én viszont már akkor se akartam a Holdba menni...

Névtelen írta...

Oldjátok meg, fiúk, hogy előbb érjek oda, mint a NASA
Kata

Névtelen írta...

Új bolygó, az kéne nektek, én is ezt mondom, fényévnyire innen:))
Meg is nézném, mihez kezdenétek vele.
De az alien-t meg Osamát elintéznétek, az biztos:))
Vera

Névtelen írta...

Lehet, hogy én is anarcho-szindikalista sz.-házi vagyok, ugyanis remélem, ha van ott értelmes élet, mire odaérünk, lesz olyan fejlett, hogy ellenáll nekünk. "Képviselőink" mivel nyilván plutokraták pénzén mennek oda, hogy vaspatával üdvözöljék az idegeneket. Esetleg a végén néhány régészt is küldenek, hogy mégis megtudjunk valamit a kultúrájukról. Mert pl. a tasmánoké is milyen érdekes volt, ugye?

Üdv: Katfalvy

Ignis Ardens írta...

Katfalvy:

Most már totál biztos, hogy anarcho-cinikalista akciócsoportunk létszáma hihetetlen tempóban, folyamatosan növekszik, minden neokon ármány ellenére.

És persze a tasmánokról is meg bírtuk állapítani, hogy ők tehetnek az egészről. Biztos elfelejettek köszönni - napalm-bombával...

Pace

Névtelen írta...

"and pray that there's intelligent life somewhere up in space, cause it's bugger all down here on Earth."
Ezt Eric Idle enekli a Meaning of Life-ban, nem lehet nem egyeterteni vele.

Nemtom, mostanaban kicsit soteten latom a vilagot, talan az evek teszik, de altalaban minden uj tarsadalom napfenyes-sorozos-mariskazos haverokbuligandzsa alapokrol indul (tudtommal Virginiaban is nagyuzemben termeltek a kendert) aztan vagy megeszi valaki oket szorostul-borostul , vagy ok nonek meg es mennek at kisgomboc uzemmodba.

Erdemes ezt hagyni az ember unokaira?

Inkabb keressuk meg azt a tavolivoli kulturat es tagozodjunk be hozzajuk, hatha ok jobban csinaljak: mi valahogy mindig elcsesszuk a vegere.

Csak remeljuk, hogy vannak jo noik ;-)

kgb

Toma írta...

Mielőtt nagyon belelendülnétek - ugye jól értettem, hogy húsz és fél FÉNYÉV. Jó sokáig pedálozhattok, míg odaértek...

Névtelen írta...

Hát, figyelj Toma,
kb. 300000km/s
egy kerti éticsiga is eléri ezt a sebességet:-)

Ikrek

Névtelen írta...

Az egy nagyon bespeedezett éticsiga lehet:))