2007. május 15., kedd

Kender – a zéró tolerancia országában

Megjegyzem, a cím több szempontból félrevezető.

1.Egyrészt nem vettem részt a debreceni kenderdemonstráción, amit szétvertek a rohamnyugdíjasok? - mert a Margit-szigeten ejtőztünk. Ott senki se balhézott.

2. Másrészt Bodával, Tomával és az Ikrekkel közös, kis kenderültetvényünk, köszöni szépen jól van a hátsó balkonon, azért a miénken, mert történelmileg úgy alakult, hogy én majrézok a legkevésbé. Van ezen az ültetvényen szám szerint annyi növényke, ahányan vagyunk, hogyha összejövünk nálunk együttesen is úgy tudjuk átadni magunkat a no para élvezetének, hogy mégis mindenki a saját kenderkéjét füstöli. És nagyon vigyázunk, hogy még véletlenül se lépjük át a csekély mennyiség határát vagy adjunk át egymásnak egy adagot )mert akkor ugye előlépünk mindjárt terjesztővé, bűnelküvetővé, tököm tudja, mivé). Ha mégis közelítenénk a kiszabott csekély mennyiséget, meghívjuk szamizdat egy kis free inhalálásra a környékbeli srácokat a Szigeten, aztán hajrá, indulhat a party – a balkon alatt. Néha a tréfásabb kedvű hatósági közegek is beúsznak a képbe és szaglásznak.

3. Harmadrészt, tájékoztatásul közlöm, hogy mi magyarok csak amúgy de facto vagyunk zéró toleránsak, mert valójában mi egy ilyen átmenet vagyunk az übercool hollandok, meg a hipokrita neokon amerikai drogpolitika között, és még nem indítottunk teljes fronton totális háborút a drogfogyasztás abszolút felszámolására, kezdve, mert lássuk be mindenki szereti a könnyebbik végét megfogni a dolgoknak - még a dolga végezetlen zsernyák is - kezdve tehát az erkölcstelen, antiszociális és Istennek igencsak nem kedves mariskafogyasztók csekély tömegein. Ugyanis a heroinistával a neokonok se tudnak, mit kezdeni, várják, hogy kínok között fejezze be elfajzott életét. A dolog lényege, hogy valójában ott már nincs közlés, ami átér.

DE MI nem rögvest lecsukjuk az antiszociális és erkölcstelen drogfogyasztókat, hanem terápiás, ambuláns fejtágításban (értsd kezelésben) is/vagy részesítjük őket. Az átütő sikerre élő példa a felfelé ívelő számú, statisztikailag fejtágított jórészt alkalmi fogyasztó személy, meg néhány masszívan drogozó, halott ismerősöm, aki valóban érdemi kezelésre szorult volna, ami nemigen van/nincs, és még pár, aki túlélte (a kezelést), de minek. Megjegyzem, aki megúszta, az sose volt függő, max alkalmi szívásban részesítette magát, mert a függő, amellett, hogy azt aztán már semmi sem érdekli a sejtek szintjén leélt életén túl, egy kendertüntetés a legkevésbé, arról ismerszik meg, hogy rendszerint nem ússza meg. Se így, se úgy


Ez mind rendben is volna (dehogy van rendben: mert se a neokon, se ez a kutyult drogpol nem hatékony.)

De ne legyünk álszentek. Könyörgöm. Ebben az országban, ahol a valóságban 900000-re tehető a patológiás, krónikus, gyakorló, alkalmi alkoholisták száma, vagy ahol exponenciálisan nő a nikotintól tüdőrákos betegek száma, a koffein és altatófüggő, fejfájáscsillapító, idenyugtató függő anyukákról nem is beszélve, akik időnként egy kis konyakkal is ráerősítenek... Itt, szar ügy, de nem a kender a mi fő problémánk, soha nem is volt és soha nem is lesz, mint ahogy sehol sem az, harcoljunk inkább az ufókkal, az valóságosabb kockázat – (Az igazi kábszeres – megsúgom – speciálisan képzett vegyész és biokémikus is egyszerre, megszámlálhatatlan-féle anyagot tud célra orientáltan felhasználni).

Nem a kender tehát itt a fő gond, de az mégis tiltott, míg az alkoholt, cigarettát,kávét, teát, kólát, a stillnoxot meg az eleniumot mégse akarja betiltani a kutya se. Eszébe se jut senkinek ekkora állatság.

Az viszont eszükbe jut, hogy jól bepiálva persze, mielőtt aktívan gyakoroljuk az aznap esti terror a családban erőszakkal műsort az asszonyon meg a kölykökön, még kimegyünk és kiuszítunk magunk mellé pár rohamnyugdíjast tojással, üvegekkel, kereplővel, lehetőleg olyanokat, akik nem tudják megkülönböztetni egymástól a kendert meg a tulipánt – mindkettőből készülhet pálesz, hogyne - és ha azt mondod nekik, hogy metadon, azt hiszik káromkodsz. Haladó szellemű gyakorlat, lássuk be.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

Te jó ég, nincs is balkonunk...

Toma írta...

Balkon, hátsókert, lugas, nem mindegy???

Ismét jót söröztem a kendertüntetésen, ahol azt is megtudtam, hogy egy éven belül legalizálunk, liberalizálunk.

Erre befizetek, vazze.

Kata írta...

sosenem értettem ezt a hisztériázást a füvezés körül
deha valaki AZÉN véleményemre kíváncsi akkor lesz itt legáls a kender, amikor KIS ZÖLD TÉLAPÓK potyognak az égből
MOST FOGUNK RÁERŐSÍTENI A REND ÉS NEMZETVÉDELEMRE

Boda írta...

A büdös életbe nem fogják legalizálni, Toma, mert az egyet jelentene egy politikai szeppukuval.
Az ipse a tüntetésen egy olyan EU kötelezettségről makogott, szerintem anélkül, hogy értette volna, ami arról szól, hogy érdemi különbséget kell tenni a könnyű és a keménydrogok között büntetőjogi szempontból, leginkább az egyes büntetési tételeket érintően. Namármost, a magyar kormánynak meg erről az a véleménye, hogy toll Brüsszel fülébe: elég, ha eltérően szabályozzuk a büntethetőséget korlátozó csekély, jelentős, etc mennységeket az egyes drogoknál, amiben meg jók vagunk.

Toma írta...

Ez itt nem a vicc, hanem a reklam helye: nalunk tulburjanzott a tenyeszet, jutanyos aron megvalnek tole, mihelyst megerkeztek Kata kicsi zold telapoi.

Névtelen írta...

Azért egy kicsit tartanék én attól a legalizálástól, és nem vagyok benne biztos, de mintha a hollandok is büntetni rendelnék hivatalosan, csak aztán a gyakorlatban mégse.
Nem tudom, mennyire hatékony a holland módszer, de a franciákat - éltem ott pár évet - eléggé bőszíti, hogy a kölykök átjárnak Hollandiába szívni, és nyilván az sem véletlen, hogy egyetlen más ország sm követte a példájukat.

Kata írta...

Most, hogy a jóakaróim (Kunzler elsősorban) bekötötték ide az internetet azzal szórakoztatom magam, hogy ilyen műsorokat nézek, mint az MTV kedd 21 -májusi adása, háát épületes. komolyan. http://www.mtv.hu/videotar/?id=1933

Ignis Ardens írta...

Nem fogják legalizálni, dekriminalizálni, mert ÁRTALMAS. Nem tudtátok? Na látjátok, ezért se lehet.

Kata: Ez krimi, de tényleg:-D, és azt képzeld el, hogy Bodával meg KGB-vel egyszer hallottuk őket élőben, az Óbudai művházban, az mekkora élmény volt. Ugyanezek: Gábor orvos, Petkó?, meg a Léderer. Hatalmas volt. KGB felszólalt, mint pedagógus, aki dolgozott drogos fiatalokkal...
Hát az álláspontok nem sokat lendültek előre.